KAKO VOZITI PO MAGLI?

Ne postoji nikakva tehnika koja bi vam mogla pomoći u vožnji po magli. Najbolje je smanjiti brzinu, držati razmak i biti oprezan. Magla smanjuje vidljivost tako da je i na parkiralištu velika mogućnost da nećete uočiti pješaka ili vozilo kojem se približavate, bez obzira što se ne krećete velikom brzinom.

Za vožnju po magli koristite kratka svjetla, a maglenke koristite samo u slučaju vrlo slabe vidljivosti. Maglenke se koristite samo ako su vam uključena kratka svjetla, dok se duga svjetla odbijaju od magle i smanjuju vam vidljivost. Magla uzrokuje i stvaranje kondenza na prozorima i tako dodatno smanjuje vidljivost. U takvim situacijama uključite grijače prednjeg i zadnjeg stakla kako biste odmaglili prozore, a možete ih i malo otvoriti. Uz otvorene prozore moći ćete da čujete šta se događa oko vas.

Za vrijeme vožnje po magli držite se što je više moguće desno, ne pretičite i vozite polako kako biste mogli sigurno zakočiti. Magla umara oči, vozači su više umorni i pod većim su stresom, te donose pogrešne odluke. U vrlo gustoj magli nemojte se orijentisati prema svjetlima vozila ispred sebe. To je jasan znak da ste definitivno preblizu i da nećete moći izbjeći sudar ako  automobil ispred vas naglo zakoči.